Ekm

29 Ekim Cumhuryet Bayramımızı velilerimizin de yüksek katılımlarıyla coşku içinde kutladık.

Ekm

"Yummy Breakfast "  ünitesi için oyun hamurları ile 6-D sınıfımızn  hazırladığı açık büfe kahvaltımız.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinden Cemre Su Anyığ bireysel   resim sergisini 21 Ekim 2022    Cuma   günü okul koridorunda sergiledi.   Sibel KALKAN öğretmenimizi   ve öğrencimizi tebrik ederiz.

Ekm

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü tarafından okulumuzda  trafik eğitimi verildi.

Ekm

Okulumuzda Miyuki Takı Tasarımı Kursu açıldı.  Miyuki boncuk bilinen kum boncukların aksine birbirine özdeş ölçülerde üretilmiş boncuklardır. Son yıllarda popülerliği artmış olan miyuki boncuk tasarımını okulumuzda öğrencilerimize öğreterek farklı alanlarda çalışmalar yapmalarını sağlamak ve el becerilerini geliştirmek için fırsat sunmaya çalışmaktayız.

Ekm

Osmanlı tarihine dayanan Filografi tekniğini gelecek nesillere sevdirmek ve bu sanatı öğreterek yok olmasının önüne geçmek için Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu olarak kursumuz okul bünyemizde açılmıştır. Bu tür kurslar sayesinde çocuklarımız boş zamanlarını ekran karşısında değil, yeni bir şeyler üretmek için harcayarak kendilerine olan özgüvenlerini de arttırmış olacaklardır.

Ekm

Bugün okulumuzda afet ve acil durumlarda güvenli tahliye nasıl yapılır , bununla ilgili olarak örnek bir tatbikat gerçekleştirdik. Öğrencilere afete  farkındalık,  deprem anı uygulaması ve tahliye eğitimleri verildi. Eğitim çerçevesinde   depreme okulda yakalanan öğrenciler önce bulundukları yerde kendilerini muhafaza etti.Sarsıntı bitince de öğrenciler  kontrollü bir şekilde tahliye edildi.

Ekm

Okulumuz 7E sınıfı öğrencisi Furkan Yusuf Döğücü Satranç müsabakalarını 1. olarak bitirdi. Tebrik eder daimi başarılar dileriz.

Ekm

Okulumuz  İHO 7-A Sınıfı öğrencileri  kendi yaptıkları teleskoplarla uzayı gözlemlediler. Fen Bilimleri öğretmenimiz Betül SİMSAR'a teşekkür ederiz.

Ekm

5. sınıf Sosyal Bilgiler dersinde öğrencilerin Anadolu uygarlıklarının insanlık tarihine yaptığı katkıları yerinde fark etmelerini sağlamak için müze gezileri düzenlenmiştir. Sosyal Bilgiler Öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ağu

EBA E-Kurs Başvurusu Nasıl Yapılır?

E-Kurs başvuru basamaklarının resimli anlatımı aşağıda sunulmuştur.

Öğrenci başvurularının alınması : 27 Ağustos-2 Eylül 2022

Ağu

Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencisi 2022 LGS Türkiye 1'incisi olan Alp ERSOY Galatasaray Lisesi öğrencisi oldu.

Tem

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Cengiz Bahçacıoğlu, 2022 LGS'de Türkiye birincisi olan  öğrencimiz Alp Ersoy ve Abana İmam Hatip Ortaokulu  öğrencisi  Önder Cihan ile birlikte Valimiz Sayın Avni Çakır'ı makamında ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarete  Müdürümüz Sayın Ahmet Bekaroğlu ve öğrencilerimizin aileleri  de eşlik etti. Ziyaret sırasında öğrenciler ile bir süre sohbet eden Valimiz Sayın Avni Çakır, öğrencilerimizi, ailelerini ve öğretmenlerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Tem

2022-2023 Eğitim -Öğretim yılı 8. sınıflarımıza yönelik yaz dönemi  Destekleme ve Yetiştirme Kurslarımız başlamıştır. Kurslarımız 24 Ağustos 2022 tarihine kadar devam edecektir.