Tem

Öğrencimiz milli sporcu Kızey Gündoğdu 28-29 Haziran 2024 tarihlerinde Konya'da gerçekleştirilen U13 Takımlar Ferdi Türkiye şampiyonasında: Takımlarda Türkiye 2'inciliği ,Mix kategoride Türkiye 3'üncülüğü, Çift erkeklerde Türkiye 2'inciliğini takım arkadaşlarıyla paylaştı.İlk 4'e kalarak yarın ferdi müsabakalarda finale çıkacak olan "Kuzey'in Yıldızına" başarılar dilerken değerli ailesini, Antrenör Nermin Şenol'u ve Kastamonu Masa Tenisi kulübünü tebrik ederiz.#HeralandaFSM

Tem

Okulumuz 8F sınıfı öğrencisi Yiğit Efe Keşkekoğlu 1 milyondan fazla öğrencinin girdiği LGS'de (liselere giriş sınavı) 500 tam puanlaTürkiye 1'incisi olmuştur. Emek veren tüm öğretmenlerimizi, öğrencimizi ve değerli ailesini tebrik ederiz.#HeralandaFSM

Tem

Millî Eğitim Bakanlığınca, "2024 Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" yayımlandı. Buna göre Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak ortaöğretim kurumları tercih süreci, 28 Haziran- 17 Temmuz tarihleri arasında yapılacak, yerleştirme sonuçları ise 22 Temmuz'da açıklanacak.

Haz

E twinning projesinde  görev alan öğrenciler sertifikalarını aldılar. Basarılı çalışmalarından dolayı Muhterem  BASMACI Öğretmenimizi ve  öğrencilerimizi tebrik eder . Başarılar dileriz.

Haz

12 okulun katılımıyla gerçekleşen  uluslararası  e- twinning  projemizin final toplantısı 09.06.2024 tarihinde öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Haz

E Twinning  yolculuğumuz bu senenin başında başladı bizler için. Okulumuz 7 iho sınıfı öğrencileri EflaL Aydın,Yasin Tuğra Hebekoğlu Osman Yavuz Kaş ve Elisa Kuruoğlu ile birlikte bir yol haritası çizip uygulamaya çalıştık. Projemizin adı kitap taşıyıcı.

Bu projemizi 10 ortak ile gerçekleştirdik, bunlardan bazıları yabancı ülkelerdendi. Ülkeler arasında Slovenya , Portekiz, Yunanistan, İtalya , Romanya, İspanya vardı güzel ortak çalışma gerçekleştirdik. Projemizde öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak başta olmak üzere metin okuma anlama ve eleştirme yeteneği oluşturma, diğer ülkelerden Ortaklar arasındaki iletişim yoluyla kültürel farkındalığı geliştirmek, sunum video yapımı ve münazara gibi etkinliklerle iletişim becerisi kazandırmak, bulmaca  tasarımı, karakter çizimi, maket yapımı gibi etkinlikler yoluyla öğrencilerin sanatsal ve yaratıcı yönlerini keşfetmek kitap okuma platformu ile diğer kitap severlerle etkileşim fırsatı sunmak ailelerle yapılan etkinliklerle ailelerin çocukların eğitimini daha fazla dahil olmalarını sağlamak işbirliği yaparak takım çalışmasını öğrenmek ve proje sonunda uluslararası dostluğu ve anlayışı geliştirmeyi hedefledik. Hedeflerimize ulaştığımıza ve güzel bir proje ortaya koyduğumuza inanıyor ve bu projeleri destekliyoruz

Çocuklarımızın eğleneceği, sorumluluk alacağı, okula aidiyet duygularının gelişeceği, iş birliği ile bir şeyler yapma sevincini tadacağı dolu dolu ve lezzetli bir KERMES Sizleri bekliyor.

Sayın Ülkü Demiray ile yazar buluşmamızı gerçekleştirdik. Değerli yazarımıza, katkı ve organizasyon için Ebru Öz Şerifoğlu başta olmak üzere Türkçe zümremize, yoğun bir katılım sağlayan kıymetli evlatlarımıza ve destek veren velilerimize teşekkür ederiz.

19 Mayıs 1919, “Ya istiklal ya ölüm!” düşüncesiyle yürütülen Türk Kurtuluş Savaşı’nın başlangıcı olarak tarihe geçmiştir. Atatürk, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı bugünü “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak Türk gençliğine armağan etmiştir. Millî mücadelenin 105. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve millî mücadele kahramanlarımızı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.
    Millî değerlerin ışığında Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti’ni sonsuza dek koruma görevi emanet edilen Türk gençliğinin “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” kutlu olsun!

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz uhdesinde Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Sakarya Bilim ve Sanat Merkezi tarafından düzenlenen ASTROMAT araştırma projeleri yarışmasında matematik alanında Kastamonu Bilim Sanat Merkezi öğretmeni Yakup Dündar'ın danışmanlığında hazırladıkları "Gökkuşağının Yarıçapı Ne Kadardır" isimli projeleriyle değerlendirilme kurulunca "Gelecek Vadeden Bilim İnsanı" unvanına layık görülen okulumuz 8F sınıfı öğrencileri Yiğit Efe Keşkekoğlu ve Alaettin Efe Haydaroğlu'nu, değerli velilerimizi, örnek projeleri ile ilimize birçok derece kazandıran Kastamonu Bilim Sanat Merkezi Müdürü Sayın Özkan Kahveci ayrıca Danışman Öğretmen Sayın Yakup Dündar'ı tebrik ederiz.

Öğrencimiz milli sporcu Kuzey Gündoğdu, 11-14 Mayıs 2024 tarihlerinde Sivas'ta gerçekleştirilen Masa Tenisi Yıldızlar Takım -Ferdi Türkiye şampiyonasında çift erkek kategorisinde (mezun öğrencimiz Mustafa Nebhan ile birlikte) Türkiye 2'incisi olma başarısı göstermiştir. Kıymetli evladımızı, değerli ailesini, , Antrenör Nermin Şenol Hocamızı ve Kastamonu Masa Tenisi kulübünü tebrik ederiz.

Okukumuz tarafından yürütülen "Okuyangiller Okuyan İller" Projesi kapsamında tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimizle birlikte 19 Mayıs Pazar  saat 19.00'da okuma etkinliğimizi  gerçekleştirdik.

14-15 Mayıs  2004 tarihinde yapılan Curling yarışmalarında:

Kızlar kategorisinde 2.

Karma kategoride 3 olma başarısı gösterdik

Ural Hocamızı ve özel eğitim kapsamlı müsabakalara katılan kız ve erkek takımımızı tebrik ederiz..

Okulumuzda Enviroment Dedectives at Work adlı  E -  Twinnig projesi kapsamında çevre dedektiflerimiz hasrekete geçti. Yapılan  bu çalışmayla öğrencilerimizin geri dönüşüm konusunda farkındalık kazanmaları amaçlanmaktadır.

Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Ankara gezimizi bu sene de tamamladık. Gezi İnceleme Kulübü danışman öğretmeni Ebru Onat Tavan öncülüğünde düzenlenen geziye öğrenci ve görevli öğretmenlerimiz iki otobüs ile iştirak ettiler. Anıtkabir, ilk meclis binamız başta olmak üzere Ankara'nın güzide yerlerinin gezildiği gezi seneye tekrarlanmak üzere tamamlandı. Ebru öğretmenimize , görevli öğretmenlerimiz başta olmak üzere destek veren velilerimize ve kıymetli evlatlarımıza teşekkür ederiz.