Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

İnönü Mah. Orhan Şaik Gökyay Sok. No27 Merkez/ KASTAMONU
Vizyon
Öğrencileri geçmişinden destek alarak iyiye ve güzele yönlendiren;ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğrenime hazırlayan; düşünen,sorgulayan,okuyan,araştıran,toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili,başarılı ve çevresiyle uyumlu, kendisiyle barışık, ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir model okul-tercih edilen okul olmaktır.
Misyon
Öğrencilerimize akademik bilgiyle beraber ahlaki değerleri de kazandırarak onların sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlamak,milli ve manevi değerlerini evrensel değerler içinde koruyup geliştiren,öteki ayrımı yapmadan insana değer veren,içinde yaşadığı çağın gereklerine sahip,bilgiyi etkili ve verimli kullanan nesiller yetiştiren bir eğitim kurumu olmaktır.
Başarılar
Kültürel başarılarımız,Sosyal-Sportif başarılarımız,Teog Yerleştirme başarılarımız; Başarılarımız menüsünden ulaşılabilir.
Öğretim Şekli :Tamgün
8.30-16.00
Şehir içi ulaşımında kullanılabilen her ulaşım yoluna açıktır.
İnönü Mah. Orhan Şaik Gökyay Sok. No:27 MERKEZ/KASTAMONU
İl Merkezi Salı Pazarı Mevkii
Sportif Etkinlikler
Küçük ve Yıldızlar Kız-Erkek Hentbol, Küçük ve Yıldızlar Kız-Erkek Basketbol, Yıldız Kız Halk Oyunları, Küçük ve Yıldızlar Kız-Erkek Satranç, Yıldızlar Kız-Erkek Yüzme takımları mevcuttur. Her yıl en az 1-2-3 takımla ilimizi temsil etmekteyiz.
Bilimsel Etkinlikler
4006 TUBİTAK BİLİM FUARI YAPILMAKTA, BU BENİM ESERİM PROJE ÇALIŞMALARINA KATILIM SAĞLANMAKTA
Proje Çalışmaları
BU BENİM ESERİM PROJE ÇALIŞMALARINA, KASTAMONU VALİLİĞİ VE MİLLİ EĞİTİM PROJELERİNE KATILIM SAĞLANMAKTA , AYRICA OKULUMUZDA DEĞER KART, SAYGI DEĞER SINIFLAR, HAFTANIN EN TEMİZ SINIFI, FSM OKUYOR, SERBEST KÜRSÜ, ASKIDA KİTAP VB. PROJELER YÜRÜTÜLMEKTEDİR.