T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KASTAMONU / MERKEZ - Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu

Ahmet BEKAROĞLU - Müdür

ÖZGEÇMİŞİ

Karabük doğumludur (1979). İlkokulu Kastamonu Merkez Kırkçeşme İlkokulu (Behçet Necatigil İlkokulu), ortaokulu Merkez Ortaokulu ve liseyi Abdurrahmanpaşa Lisesi´nde okudu. Erzurum Atatürk Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Kastamonu Eğitim Fakültesinde lisans eğitimimi tamamladı. 2002 yılında Kastamonu Merkez Halime Çavuş İşitme Engelliler İlköğretim Okulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak meslek hayatına başladı. 2005 yılı müdür yardımcılığı sınavını kazanarak aynı okula müdür yardımcısı olarak atandı.

2004-2007 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü´nde yüksek lisansa başladı. Aynı üniversiteden "İlköğretim 6.Sınıf Türkçe Dersindeki Yazılı Sınav Sorularının Soru Basamaklarına Göre İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi-Kastamonu Örneği" adlı teziyle mezun oldu.

Kastamonu ili turizm master planı hazırlama komisyonu üyeliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyon üyelikleri, Bakanlık bünyesindeki kurs ve seminerlerde eğitim görevlisi olmak üzere ilimize yönelik kültürel projeler ve ilimizin eğitimiyle ilgili çeşitli çalışmalarda bulundu.

Çanakkale Savaşları´nı anlatan hikâyeleri ve çeşitli konularda denemeleri, TV programları, ulusal ve uluslararası makaleleri bulunmaktadır. 

2008 yılında Orhan Şaik Gökyay Lisesi olarak hizmet veren binada ilköğretim okulu açmak üzere oluşturulan kurucu komisyonunda görevlendirildi ve aynı okula müdür yardımcısı olarak atandı.

2012 Ağustos´unda 4+4+4 eğitim sistemi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu´nu Çıraklık Eğitim Merkezi´nden devralınan binada kurmak ve okulu eğitim öğretime hazırlamak üzere kurucu müdür olarak görevlendirildi; aynı okula müdür yardımcısı olarak atandı. Halen aynı okulda müdür olarak görevine devam etmektedir. Evlidir.

Branşı: Türkçe Öğretmeni

Kariyer: Başöğretmen

Lisans: Erzurum Atatürk Üniversitesi-Gazi Üniversitesi

Yüksek Lisans: İzzet Baysal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türkçe Eğitimi Bölümü

Ödüller: Başarı Belgesi (4 adet), Üstün Başarı Belgesi (1 adet), Aylıkla Ödül-Bakanlık (1 adet), Ödül -Valilik (1 adet)

Tezi: İlköğretim 6.Sınıf Türkçe Dersindeki Yazılı Sınav Sorularının Soru Basamaklarına Göre İncelenmesi Ve Değerlendirilmesi (Kastamonu Örneği)-Investigation And Evaluation Of The Written Exam Questions Of 6th Grade Primary School, Turkish Lesson According To The Question Levels (Kastamonu Model); AİBÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2007; Yüksek Öğretim Kurulu, 2009 Ankara.

1.Uluslarası makale: Examınatıon Of Book Readıng Habıts Of Secondary School Students (Ortaokul Öğrencilerinin Kitap Okuma Alışkanlıklarının İncelenmesi) https://dergipark.org.tr/tr/pub/ssci/issue/70253/1092826

2.Uluslarası Makale:Examination Of Teachers Reading Habıts In The Dıstance Education (Kastamonu Example), Social Centered Issues C:5, S:1, 2023.

1.Ulusal makale:Türk Boylarının İzinde Damgalar Üzerine Bir İnceleme (Orhun´dan Kastamonu´ya) https://dergipark.org.tr/tr/pub/egitimvetoplum/issue/75557/1231849

2.Ulusal Makale:Kastamonu’da Kurt ve Geyikler ile İlgili İnanışlar (Orhun’dan Kastamonu’ya), https://dergipark.org.tr/tr/pub/alinterisosbil/issue/76117/1192256

Uluslararası Eğitim ve Sertifikalar:Erasmus İşbaşı Eğitimi, Vigo / İspanya, Haziran 2023