KASTAMONU FATİH SULTAN MEHMET ORTAOKULU

f) Web Adresi : fsmehmetoo.meb.k12.tr
g) Öğretim Şekli : Normal Öğretim
h) Tarihçesi :

İlköğretim ve Eğitim kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 6287 sayılı kanun ya da kamuoyunda bilinen 4+4+4 Eğitim sistemi kapsamında İlimizde okul yapılanmaları yeniden düzenlenmiş ve okullar ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde yeniden planlanmıştır. Bu kapsamda İlimiz Merkez İnönü Mahallesi'nde Orhan Şaik Gökyay İlköğretim Okulu yanında yer alan Çıraklık Eğitim Merkezi Kastamonu Valiliği´nin  onayı ile Orhan Şaik Gökyay Ortaokulu´na devredilmiştir. Orhan Şaik Gökyay Ortaokulu 6287 Sayılı Kanun kapsamında yeniden kurulmuş ve 17 Eylül 2012 tarihinde Eğitim Öğretime başlamıştır. 2016-2017 Eğitim öğretim yılında okulun ismi Kastamonu Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu olarak değiştirilmiş ve bünyesinde imam hatip ortaokulu açılmıştır.

i) Misyonumuz  :
                    Öğrencilerimizi; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, insan haklarına saygılı, çağdaş demokrasiye inanmış, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, sorumluluk şuuru gelişmiş, karşılaştığı sorunların çözümünde aklın ve bilimin gereğini yapan; hayatta tek başına ayakta durmayı becerebilen sağlıklı ve mutlu yaşamayı hedef alan bir birey olarak yetiştirmektedir.
 j) Vizyonumuz  :
                    Öğrencileri geçmişinden destek alarak iyiye ve güzele yönlendiren; ilgi, yetenek ve istekleri doğrultusunda hayata ve bir üst öğrenime hazırlayan; düşünen, sorgulayan, okuyan, araştıran, toplum ve dünya sorunlarıyla ilgili, başarılı ve çevresiyle uyumlu ve kendisi ile barışık, ruhen sağlıklı bireylerin yetiştiği bir model okul olmaktır.

Yayın: 21.10.2013 - Güncelleme: 30.12.2020 15:01 - Görüntülenme: 2137